Dnes jsem měla ohromnou chuť uvařit zase jednou něco z okry. O jejich léčivých účincích jsem vám už psala. :o) Chvíli jsem procházela své recepty a pak jsem se rozhodla využít toho, co vím o indické kuchyni a trochu zaexperimentovat. No a vypadá to, že se to skutečně povedlo. Takže, pokud máte chuť, pojďte experimentovat se mnou! :o)
Ingredience:
Postup:
Na velké pánvi rozpusťte ghí a orestujte na něm na drobno nakrájenou cibuli, pórek, česnek a zázvor. Přidejte uvařené fazole a okru. Nejprve zprudka orestujte, poté stáhněte plamen a zasypejte kořením.
Přidejte nakrájená rajčata. Celou směs poduste tak, aby rajčata zcela změkla. Přidejte na kousky nakrájený paneer (nebo mozzarellu) . Můžete ozdobit petrželkou. Výborně chutná, když podáváte s vařeným vajíčkem.
Rychlé, zdravé a výživné jídlo vás nejen zasytí, ale i provoní celou kuchyni a jeho barevnost připomene barvy orientu.
Tak hlavně, ať vám chutná! :o)
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?