Tchaj – legendární indický čaj, který se pije všude, vždycky, pravidelně a hlavně často.
Než jsem se naučila pít horký, téměř vařící čaj i v létě, několikrát jsem si spálila ústa. Pak jsem přišla na grif, jak se neopařit, a od té doby se indický Tchaj stal mým nejoblíbenějším nápojem.
V Indii se opravdu pije neustále a samotní Indové tvrdí, že to právě oni naučili pít Angličany čaj s mlékem.
O svém čajovém zážitku na poslední cestě už jsem psala tady >>>
No a jak se takový správný indický čaj připravuje a jak si ho jednoduše můžete sami připravit doma:
Pokud nemáte koření Tchaj masala (objednávky na dovoz z Indie mi pošlete klidně do mailu :o), můžete si nadrtit a smíchat dohromady zázvor, hřebíček, černý pepř, muškátový oříšek, bergamotový oříšek ale můžete přidat i skořici a badyán. To, jako základ Tchaj masaly, stačí a má to tu výhodu, že můžete poměr jednotlivých druhů koření měnit podle chuti.
Za sebe ale doporučuji vyzkoušet i opravdu v Indii namíchané směsi, každý kořenář si tam ještě přidává další ingredience podle své obliby a díky tomu nikdy v Indii nepijete 2x zcela stejný čaj.
Užijte si to. A obzvlášť v období chřipkové epidemie užívejte denně. Umí to člověka opravdu postavit na nohy. :o)
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?