Dnešní recept je na jedno ze základních indických jídel, které mají mnozí Indové pravidelně k obědu. Abych to správně vysvětlila, hlavním jídlem dne v Indii bývá večeře. Oběd je vesměs rychlé, menší jídlo, právě například PAKORA.
Označení PAKORA je pro osmažené „něco“, např. plněný chléb, brambory nebo zelenina, obalené v těstíčku z cizrnové mouky.
Směs na obalování pakory si snadno vyrobíte sami:
Ingredience:
Cizrnová mouka
Sůl
Chilli a ajwan, popř. další koření dle chuti
Vše smícháme s vodou a vytvoříme husté těstíčko. V těstíčku pak obalujeme např. cibulové kroužky, brambory, květák, nebo i plněný toustový chléb či sýr.
Když je pakora do zlatova osmažená, podáváme jí buď jako předkrm, nebo lehký (ale ne zrovna nekalorický :o) oběd.
Zkuste to. Dají se tak vytvořit skutečné chuťovky.
Dobrou chuť.
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?