Dnešní recept je na jedno ze základních indických jídel, které mají mnozí Indové pravidelně k obědu. Abych to správně vysvětlila, hlavním jídlem dne v Indii bývá večeře. Oběd je vesměs rychlé, menší jídlo, právě například PAKORA.

Označení PAKORA je pro osmažené „něco“, např. plněný chléb, brambory nebo zelenina, obalené v těstíčku z cizrnové mouky.

Směs na obalování pakory si snadno vyrobíte sami:

Ingredience:

Cizrnová mouka

Sůl

Chilli a ajwan, popř. další koření dle chuti

Vše smícháme s vodou a vytvoříme husté těstíčko. V těstíčku pak obalujeme např. cibulové kroužky, brambory, květák, nebo i plněný toustový chléb či sýr.

Když je pakora do zlatova osmažená, podáváme jí buď jako předkrm, nebo lehký (ale ne zrovna nekalorický :o) oběd.

Zkuste to. Dají se tak vytvořit skutečné chuťovky.

Dobrou chuť.

Erika Slabá
Indie mi natolik přeskládala hodnoty, pohled na život, bohatství či chudobu a MNOHO dalšího, že jsem se rozhodla s Indií spojit svůj další život, Nyní v Indii část roku pobývám. Na tomto webu sdílím své ryze osobní zážitky a poselství pro každého, kdo se nebojí změny. Můžu Ti dát tipy a doporučení, pomoct naplánovat cestu, nebo můžeš vyrazit se mnou a zažít Indii ne „all inclusive“ avšak „all reality“.

3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie

Které Ti mohu poskytnout osobně

Konzultace

Konzultace před cestou

Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?

Příprava cesty

Příprava cesty do Indie

Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?

India Forever

Společná cesta do Indie

Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů