Kuřecí curry ala Joginder s dhalem, rýží a chapati

Milí přátelé, první recept, který Vám dávám k dispozici, je rize originální.

Ingredience a postup jsem zapisovala postupně, právě tak jak jídlo vařili moji přátelé, kteří nás pozvali na večeři. Jedná se o jídlo připravované na počest hostů, míry a váhy jsou uvedeny odhadem :o) ale i přes to věřím, že se Vám recept bude líbit a vyzkoušíte ho.

Suroviny:

  • kuře nasekané + droby
  • fazole červené
  • zázvor
  • chilli papričky
  • rajčata
  • cibule, česnek, koriandr nať, sůl, kmín, kurkuma, garam masala
  • slunečnicový olej
  • hladká mouka
  • voda

Základ:

  • Rozpálíme olej, vhodíme kmín a necháme zčervenat. Přidáme cibuli, po chvíli česnek, a nasekané chilli papričky. Osolíme, přidáme kurkumu a dvě minuty snažíme. Pak přidáme garam masalu a nasekaná rajčata. Přiklopíme a dusíme. Občas promícháme.
  • Dhal: fazole uvaříme doměkka, slejeme a rozmačkáme. Fazole odložíme, vodu si necháme.
  • Fazole dáme zpět do vody, ve které se vařily a přidáme asi třetinu základu.
  • Do zbylého základu přidáme lady fingers (v našich podmínkách lze nahradit lusky, patizonem či květákem) a dusíme. Před koncem přidáme čerstvý koriandr.

Kuře:

  • V papiňáku rozehřejeme olej, přidáme postupně kmín, cibuli, česnek, zázvor, chilli papričky a smažíme. Pak na dvě minuty kurkumu. Osolit + garam masalu. Přidáme rajčata a po 10 minutách přilejeme sklenici vody a vložíme kuře. Dusíme.
  • Před podáváním ještě 10 minut redukujeme a nakonec přisypeme čerstvý koriandr.

Rýže:

Rýži vybereme a dáme vařit do většího množství vody cca na 10-15 minut. Scedíme. Nesolíme.

Chapati:

  • Těsto zpracujeme z hladké mouky a vody. Je potřeba důkladně prohníst. Když je těsto vláčné, necháme ho minimálně 10 minut odpočinout. Potom opět důkladně prohníst a podle tuhosti přidáme vodu. Výsledná hmota musí být tuhá tak, aby se dala válet válečkem. Rozdělíme na kuličky velikosti ping-pongového míčku, kuličky důkladně vyválíme v mouce a pomocí válečku uděláme placky. Ty pečeme na rozpálené suché pánvi po obou stranách, pak sundáme z pánve a dáme dopéct přímo na plamen, až se krásně nafouknou.
  • Před podáváním je lze zabalit do utěrky, aby zůstaly teplé.

 

 

 

 

Erika Slabá
Indie mi natolik přeskládala hodnoty, pohled na život, bohatství či chudobu a MNOHO dalšího, že jsem se rozhodla s Indií spojit svůj další život, Nyní v Indii část roku pobývám. Na tomto webu sdílím své ryze osobní zážitky a poselství pro každého, kdo se nebojí změny. Můžu Ti dát tipy a doporučení, pomoct naplánovat cestu, nebo můžeš vyrazit se mnou a zažít Indii ne „all inclusive“ avšak „all reality“.

3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie

Které Ti mohu poskytnout osobně

Konzultace

Konzultace před cestou

Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?

Příprava cesty

Příprava cesty do Indie

Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?

India Forever

Společná cesta do Indie

Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů