V Indii se prolíná několik různých druhů kuchyní. Obzvláště v Himalájích najdete pokrmy indické, tibetské, čínské, ale také například pákistánské. Já jsem se poprvé s knedlíčky MOMO setkala v Ladhaku a musím říct, že zde mě naprosto nadchly. Ty poctivé, s láskou připravené, stojí za to vyzkoušet.
Momo je původem tibetský knedlík podávaný s náplní, který existuje v mnoha variantách. Momo můžeme mít s masovou náplní, se sýrovou náplní nebo se zeleninovou náplní, s mrkví, cibulí a zelím. Ale záleží na každém, jakou náplň si vytvoří. Já jsem vyzkoušela tu zeleninovou a jsem si jistá, že vám také bude chutnat. Někdy příště určitě dodám i recept s masovou náplní :o)
Ingredience:
Postup:
Nejprve si připravíme těsto, příprava je jednoduchá. Promícháme 2 misky hladké mouky se čtvrt až půl sklenicí vody, přidáme půl lžičky oleje a trošku soli. Vodu i olej přidáváme opatrně, těsto zaděláváme asi 4-5 minut, mělo by být jemné a vláčné. Těsto necháme odstát v pokojové teplotě a mezi tím si připravíme zeleninovou náplň.
Cibuli, zelí a mrkev nakrájíme nadrobno. Do pánve dáme olej, osmažíme cibuli, přidáme česnek, zázvor, zelí a mrkev, směs osolíme. Když zelenina změkne, je hotová.
Následně z těsta vyválíme placku a vykrájíme kolečka zhruba o průměru 10 cm. Na dně pařáku necháme vařit vodu. Na každé kolečko těsta vložíme zeleninovou směs, přehneme a okraje přitiskneme. Místo, kde překládáme okraje, potřeme vodou. Pařáček potřeme olejem, aby se knedlíčky nepřilepily, vaříme v páře 5 až 7 minut.
A můžeme podávat. Přeji vám dobrou chuť :o)
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?