Toto jídlo jsem jedla už asi dva roky zpátky, když nás na oslavu Diwali pozval jeden úžasný kamarád v Dillí. Dlouho jsem sháněla recept, podle kterého bych mohla KEBAB sama připravit, ale byť jsem jich vyzkoušela řadu, teprve tento mě zaujal. Tak ho pojďte vyzkoušet se mnou, ale prosím, hlavně nečekejte jídlo jakkoli podobné kebabu tureckému :o)
Ingredience:
Postup:
Mleté skopové maso omyjte a vložte do tlakového hrnce s nakrájenou cibulí, česnekem, zázvorem, jehněčím curry a solí. Zalejte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Vařte vše dohromady cca 20 minut. Potom odpusťte páru, otevřete hrnec a vařte, dokud se voda neodpaří.
Maso vyjměte a namelte ve strojku na maso spolu s zeleným chilli a limetkovou šťávou. Poté přidejte dvě vejce, cizrnovou mouku a pořádně promíchejte. Mělo by vám vzniknout hladké masové těsto. Z těsta tvarujte placičky nebo špalíčky a ty osmažte na kvalitním slunečnicovém oleji.
Podávejte se zeleninou, rýží nebo chapatti.
Dobrou chuť! :o)
P.S.: Příprava je sice trochu náročnější, ale skutečně stojí za to. A jako vždycky – všechno potřebné koření můžete sehnat na našem eShopu: www.madeinindia.cz
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?