Indická mrkvová polévka

Indická mrkvová polévka

Jakmile se v Himalájích ochladí, místní si rádi uvaří dobrou polévku. Jednoduché ale hřejivé jídlo se určitě hodí i do chladných dní v našich zeměpisných šířkách.

Ingredience:

  • Mrkev (ale můžete přidat i petržel a celer)
  • Ghí nebo máslo
  • Kurkuma
  • Česnek
  • Sůl

Postup:

Na ghí nebo másle v hrnci orestujeme na drobnější kousky nakrájenou mrkev a případně i další zeleninu.

Orestovanou směs zasypeme kurkumou a opět chvíli restujeme. Poté zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Poté vše rozmixujeme a polévka je hotová.

Doporučuji před podáváním přidat dýňová a slunečnicová semínka a na jemno nakrájenou jarní cibulku. Jako příloha jsou k polévce nejlepší čerstvě udělané chapatti nebo naan.

 

Indická mrkvová polévka

Ať vám polévka chutná a zahřeje na těle i na duši! 

Erika Slabá
Indie mi natolik přeskládala hodnoty, pohled na život, bohatství či chudobu a MNOHO dalšího, že jsem se rozhodla s Indií spojit svůj další život, Nyní v Indii část roku pobývám. Na tomto webu sdílím své ryze osobní zážitky a poselství pro každého, kdo se nebojí změny. Můžu Ti dát tipy a doporučení, pomoct naplánovat cestu, nebo můžeš vyrazit se mnou a zažít Indii ne „all inclusive“ avšak „all reality“.

3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie

Které Ti mohu poskytnout osobně

Konzultace

Konzultace před cestou

Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?

Příprava cesty

Příprava cesty do Indie

Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?

India Forever

Společná cesta do Indie

Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů