Jakmile se v Himalájích ochladí, místní si rádi uvaří dobrou polévku. Jednoduché ale hřejivé jídlo se určitě hodí i do chladných dní v našich zeměpisných šířkách.
Ingredience:
Postup:
Na ghí nebo másle v hrnci orestujeme na drobnější kousky nakrájenou mrkev a případně i další zeleninu.
Orestovanou směs zasypeme kurkumou a opět chvíli restujeme. Poté zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Jakmile je zelenina měkká, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme. Poté vše rozmixujeme a polévka je hotová.
Doporučuji před podáváním přidat dýňová a slunečnicová semínka a na jemno nakrájenou jarní cibulku. Jako příloha jsou k polévce nejlepší čerstvě udělané chapatti nebo naan.
Ať vám polévka chutná a zahřeje na těle i na duši!
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?