O polévkách jsem už toho napsala hodně. Pokud je máte rádi, pojďte si zpříjemnit život touto exotickou polévkou, plnou vůní a intenzivních chutí po použitých surovinách.
Co potřebujeme na přípravu:
500 g kuřecího masa
100 g rýže
50 g mandlí
2 čl kurkumy
5 cm čerstvý zázvor
1/2 čl chilli
4 ks stroužky česneku
2 ks cibule
2 l vody
2 dl kokosového mléka
1ks citron
Olej nebo jako jemnější varianta ghí
Sůl
A můžeme vařit:
Nejprve na oleji (ghí) zpěníme jemně nakrájenou cibuli, natřený česnek a zázvor.
Když je cibulka orestovaný do zlatova, přidáme kurkumu a chilly, chvíli restujeme a následně přidáme větší kousky kuřecího maso. Maso na směsi koření opečeme a následně vše, co jsme si na pánvičce připravili, přelejeme do hrnce s vařící vodou.
V průběhu vaření přidáme nasekané mandle a vaříme, dokud maso nezměkne.
Mezi tím si uvaříme rýži, kterou přidáme do vývaru jakmile bude maso měkké. Nakonec nalejeme kokosové mléko a dochutíme solí a šťávou z citrónu.
Podáváme ideálně horké.
Přeji dobrou chuť.
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?