V indických restauracích najdete více–méně omezený počet receptů. Ale když zabloudíte mezi místní a oni vás začnou učit své domácí vaření, zjistíte, že indická kuchyně je neskutečně pestrá a nabízí nekonečné množství variant, chutí a vůní. Dnešní recept pochází z venkovské oblasti Madhya Pradeshe a poprvé jsem se zde setkala s růžičkovou kapustou jako s jednou z hlavních ingrediencí jídla.
Ingredience:
Všechno použité koření si můžete objednat v našem eShopu www.madeinindia.cz
Postup:
Nejprve si dejte vařit růžičkovou kapustu tak, aby byla uvařená tak akorát na skus :o)
Mezitím si na ghí nebo oleji osmahněte na jemno nakrájenou cibulku. Přidejte lžičku kurkumy, opět mírně orestujte a přidejte nakrájené maso na drobné kousky. Vše restujte. Poté zalejte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přidejte chilli, sůl, Maharaja curry a vařte, dokud nebude maso měkké.
Jakmile se maso uvaří, přidejte natřený česnek, na jemno nakrájenou červenou papriku a pórek. Sceďte růžičkovou kapustu a vmíchejte ji do uvařené směsi. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu nebo kvalitní (ideálně domácí) bílý jogurt.
Přeji dobrou chuť! :o)
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?