Curry Madras

Curry Madras

Mám tu pro vás další recept a tentokrát opět curry :o) Pochutnáme si na Curry Madras, mňam! Tak jdeme na to ;o)

 

Ingredience: 

  • 1x velká červená cibule
  • 4 x rajče
  • 1x malá hlavička květáku
  • 1x červená paprika
  • 1x čerstvá feferonka
  • 1x limeta
  • 200 ml kokosové mléko
  • rýže basmati
  • kuřecí maso nebo sójové maso
  • curry madras pasta (je bez problému k dostání ve specializovaných prodejnách nebo možno objednat na internetu. Doporučuji koupit si přímo pastu nebo omáčku, nikoli prášek)

 

Postup: 

  1. Očistěte zeleninu. Oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, papriku a rajčata na kousky a rozdělte květák na malé růžičky.
  2. Rozřízněte pálivou papriku na polovinu, připadně odstraňte semínka a nakrájejte nadrobno. Vymačkejte šťávu z limety.
  3. Uvařte basmati rýži.
  4. Nakrájejte kuřecí mas na nudličky (je možno nahradit sójovým masem, např. v této úpravě chutnají vynikajícím způsobem „Ďobáčky“)
  5. Rozpalte slunečnicový olej ve velké pánci a osmažte maso do zlatova. Přidejte cibuli a vařte 2 minuty při vysoké teplotě.
  6. Přidejte zeleninu a ochuťte pálivou paprikou a za stálého míchání smažte 4 minuty při vysoké teplotě.
  7. Přidejte curry madras pastu a smažte 2 minuty při střední teplotě. Přidejte kokosové mléko, míchejte dokud se nezačne vařit. Vařte zakryté na mírném ohni 10 min. Přidejte limetkovou šťávu dle chuti.

Curry madras podávejte s rýží.

Dobrou chuť :o)

 

Erika Slabá
Indie mi natolik přeskládala hodnoty, pohled na život, bohatství či chudobu a MNOHO dalšího, že jsem se rozhodla s Indií spojit svůj další život, Nyní v Indii část roku pobývám. Na tomto webu sdílím své ryze osobní zážitky a poselství pro každého, kdo se nebojí změny. Můžu Ti dát tipy a doporučení, pomoct naplánovat cestu, nebo můžeš vyrazit se mnou a zažít Indii ne „all inclusive“ avšak „all reality“.

3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie

Které Ti mohu poskytnout osobně

Konzultace

Konzultace před cestou

Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?

Příprava cesty

Příprava cesty do Indie

Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?

India Forever

Společná cesta do Indie

Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?

Komentáře
  1. Zdeněk Klouček napsal:

    Curry Madras – tahle fotka je tak dokonalá, že bych přísahal že i voní a mám tisíc chutí běžet pro lžíci 🙂 Osobně mám rád rýži na téměř jakýkoliv způsob, takže tenhle recept určitě vyzkouším (schválně říkám „téměř“ , protože už asi 20 let nesnáším rýži „sladkou“ rozvařenou – pozůstatek vzpomínky na nemocniční pobyt a vzpomínka je stále živá). Předchozí recept – brambory s hráškem – taky dobrý, ale rýže je RÝŽE 🙂

    • Erika Slabá napsal:

      Milý Zdeňku, doufám, že jsi už recept vyzkoušel a chutnal přesně podle Tvých představ. Pravidelně zveřejňuji mé oblíbené recepty indické kuchyně, tak doufám, že i dále budeš na mém webu hledat inspirace, třeba ne jenom pro vaření :o)

Komentáře nejsou povoleny.