Jídlo, které bych vám dnes ráda představila, není úplně typickým indickým jídlem a nenajdete ho v běžných indických domácnostech nebo restauracích. Ale jak se modernizuje evropská kuchyně, tak to samé se děje s tou indickou. Takže pojďte vyzkoušet novinku, která spojuje hodnoty tradiční i moderní orientální kuchyně.
Ingredience: (pro 4 porce)
Postup:
Olej rozehřejte v kastrolu na středním ohni a smažte v něm hřebíčky a kardamon, dokud nezačnou syčet. Přisypte římský kmín a počkejte, až začne také syčet a praskat.
Přidejte sůl, nasekanou cibulku a smažte ji doměkka. Bude to trvat 25–30 minut, je tedy vhodné kastrol přikrýt poklicí, aby nezhnědla.
Jakmile bude měkká, vmíchejte česnekovou–zázvorovou– chilli pastu a počkejte, až se z ní vyvaří syrové aroma. Pak vmíchejte mletá koření. Začne-li kastrol vysychat, nařeďte směs trochou vody. Vařte 3–5 minut, aby mletá koření nezůstala syrová.
Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Pokud vám kastrol vysychá, můžete v tuto chvíli znovu přilít trochu vody. Poté, co protlak smícháte s ostatními přísadami, přisypte mleté mandle, kokos a cukr. Dobře promíchejte. Směs zalijte 200 ml vody, aby se vytvořil základ na omáčku korma.
Vmíchejte kokosové mléko a nechte 3–4 minuty provařit. Přidejte cizrnu, zamíchejte a povařte další 3 minuty. Pak vmíchejte kapustu a za stálého míchání vařte ještě 1 minutu. Omáčku posypte směsí garam masala, naposledy zamíchejte a odstavte z plotny.
Podávejte s chlebem naan nebo rýžím
Doufám, že vám tento netradiční pokrm bude chutnat stejně jako mně.
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?