Také nazývaný třeba jako Egg Bariyani, Chicken Bariyani, Vegetable Bariyani – záleží na tom, co přidáte na konec :o) Tak s chutí do toho..
Ingredience:
Postup:
Rýži dobře propláchněte a namočte do teplé vody na 10 minut. Rozpalte v hrnci kvalitní rostlinný olej a orestujte na něm cibuli a česnek. Poté přidejte okapanou rýži a také ji orestujte. Když je rýže orestovaná, dolijte vodu do úrovně rýže, přidejte koření Bariyani Masala, šafrán a červené chilli koření. Když se začne voda vařit, přidejte na plátky nakrájenou bramboru a rajčata, nasypejte koriandrovou nať a jednu nadrobno nakrájenou zelenou chilli papričku. Dobře přiklopte pokličkou a vařte cca 10 minut.
Po deseti minutách sceďte přebytečnou vodu, dobře celou směs promíchejte a na nejmírnějším plamenu pod pokličkou dovařte ještě cca 3 – 5 min, dokud nebude rýže měkká. Na závěr do směsi můžete vmíchat orestované kuřecí nebo sójové maso, uvařená vajíčka, orestovanou zeleninu, rybu, kešu oříšky apod.
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?