Tento recept pochází z Jižní Indie. Správně má být základní ingrediencí bažant nebo divoká kachna. Pokud se k ní ale nedostanete, můžete bez problémů nahradit kuřetem.
Ingredience:
Postup:
Na směsi másla a oleje orestujte na plátky nakrájené kousky masa. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Chvíli restujte, pak přidejte na drobno nakrájený česnek, skořici a kardamon. Koření orestujte tak, aby pustilo silice a rozvonělo se. Poté přidejte na malé kousky nakrájená rajčata a papriku. Směs pomalu přiveďte k varu a vmíchejte koření, cca 1 čajovou lžičku každého kromě chilli, to dle chutí. Když bude směs hotová, přidejte 1 – 1,5 dcl kokosového mléka a přiveďte k varu. Následně můžete celou směs ještě rozmixovat ponorným mixérem.
Poté z přidejte orestované kousky masa a společně ještě jednou přiveďte k varu a vařte na mírném plameni cca 10 minut. Pak bude jídlo hotové a maso do sebe vtáhne část chuti omáčky. Podávejte s rýží a chapatti, nanem nebo plackami.
Přeji vám dobrou chuť :o) A už konečně ty recepty jen nečtěte, ale vyzkoušejte je :o)))
PS: Jako vždy, všechno koření můžete zakoupit v našem eShopu www.madeinindia.cz !
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?