Ingredience:
2-3 lilky
2 cibule
3 velká rajčata
Koření: kurkuma, římský kmín, garam masala, (kurkuma) – od každého 1 čajovou lžičku, chilli – na špičku nože, čerstvý koriandr
Celé lilky dáme na pekáč, můžeme trochu polít olejem a asi tři čtvrtě hodiny pečeme. ( Doporučuji lilky před pečením nabodnout – zabráníte tak jejich explozi )
Po upečení necháme lilky chvíli vychladnout, pak sundáme slupky a nakrájíme na kostičky.
Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, římský kmín, trochu chilly, natřený česnek a garam masalu.
Z druhé cibule vytvoříme pyré a to tak, že jí nakrájíme na plátky, rozvaříme a následně rozmixujeme.
Do pánve s osmaženou cibulí hodíme na kostičky nakrájený lilek a zalijeme cibulovým pyré, které vytvoří omáčku. Zamícháme, necháme chviličku prohřát a těsně před servírováním posypeme nakrájeným čerstvým koriandrem.
Jíme s chapati nebo basmati rýží. Dobrou chuť!
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?