Lilkové kari

Baingan bharta (lilkové kari)

Ingredience:
2-3 lilky
2 cibule
3 velká rajčata
Koření: kurkuma, římský kmín, garam masala, (kurkuma) – od každého 1 čajovou lžičku, chilli – na špičku nože, čerstvý koriandr

 

Celé lilky dáme na pekáč, můžeme trochu polít olejem a asi tři čtvrtě hodiny pečeme. ( Doporučuji lilky před pečením nabodnout – zabráníte tak jejich explozi )
Po upečení necháme lilky chvíli vychladnout, pak sundáme slupky a nakrájíme na kostičky.

Jednu cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, kurkumu, římský kmín, trochu chilly, natřený česnek a garam masalu.

Z druhé cibule vytvoříme pyré a to tak, že jí nakrájíme na plátky, rozvaříme a následně rozmixujeme.

Do pánve s osmaženou cibulí hodíme na kostičky nakrájený lilek a zalijeme cibulovým pyré, které vytvoří omáčku. Zamícháme, necháme chviličku prohřát a těsně před servírováním posypeme nakrájeným čerstvým koriandrem.

Jíme s chapati nebo basmati rýží. Dobrou chuť!

Erika Slabá
Indie mi natolik přeskládala hodnoty, pohled na život, bohatství či chudobu a MNOHO dalšího, že jsem se rozhodla s Indií spojit svůj další život, Nyní v Indii část roku pobývám. Na tomto webu sdílím své ryze osobní zážitky a poselství pro každého, kdo se nebojí změny. Můžu Ti dát tipy a doporučení, pomoct naplánovat cestu, nebo můžeš vyrazit se mnou a zažít Indii ne „all inclusive“ avšak „all reality“.

3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie

Které Ti mohu poskytnout osobně

Konzultace

Konzultace před cestou

Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?

Příprava cesty

Příprava cesty do Indie

Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?

India Forever

Společná cesta do Indie

Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.