Hrozně ráda trávím večery v indických domácnostech. A stále a stále obdivuji, jak v minimalisticky zařízené kuchyni je možné vytvořit zcela originální a chuťově naprosto okouzlující jídlo. Už tradičně jeden z posledních večerů trávíme u Jogiho doma. Já už snad po sté obdivuji, jak kluci umí vařit, servírovat a celkově postarat se o tolik hladových krků. Nejprve přišel na řadu nákup potravin a s ním spojené vybírání správného koření, zeleniny a tento večer i masa.
V Indii jsou i nákupy minimalistické a obvykle se nakupuje jen tolik, co se dá ve velice krátké době zpracovat a sníst. Ani kousek nesmí přijít nazbyt a v domácnostech dost často nejsou lednice. No, alespoň člověk ví, že jí opravdu čerstvé jídlo.
Pak následuje cesta přes celé Dillí. Vaření v malé kuchyňce, kdy teplota venku je kolem čtyřicítky a v kuchyni stoupá až k padesáti stupňům. Já tentokrát vzorně pomáhám a pot mi smáčí opravdu celé tělo. Klimatizace tady totiž nenajdete… Už chápu, proč se v Indii večeří obvykle kolem deváté – desáté večer. To se alespoň trochu ochladí a člověk má na jídlo myšlenky.
Každopádně, byla to, jako obvykle mňamka a já mám pro další využití nové recepty 😜
Trh s kořením
A jde se na nákupy
3 možnosti, jak lépe zvládnout cestu do Indie
Které Ti mohu poskytnout osobně
Konzultace před cestou
Chystáš se do Indie na vlastní pěst sám či s přáteli?
Příprava cesty do Indie
Chystáš se sám nebo s přáteli do Indie a chceš pomoci?
Společná cesta do Indie
Nemáš ambice vypravit se do Indie po vlastní ose?